Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zoo Beauval

Date

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in deze buurt is de Zoo Beauval, vooral omdat ze er panda’s hebben. Dat willen we dan wel eens met eigen ogen bekijken. Vanaf Les Hirondelles du Moulin is het een klein half uurtje rijden, prima voor een dagtochtje.

We bedachten te laat dat we vooraf kaartjes wilden kopen. De tickets zijn 35 euro als je ze vooraf koopt, aan de kassa kost een dagticket 39 euro. Heel veel mensen hadden al tickets waardoor er geen rij voor de kassa was. We kozen een zaterdag in een lang weekend voor de Fransen. Het was dan ook best druk in de Zoo. Het is er enorm groot en voor 1 dag best veel om te bekijken. We hadden van te voren bedacht wat we écht graag wilden zien. Op nummer 1 stonden de panda’s, nummer 2 het aquarium met de lamentijnen en op nummer 3 de nieuwe volière van Zuid Amerika. De dierentuin heeft in de loop van de jaren steeds nieuwe dingen erbij gekregen en daarin kun je ook goed zien hoe de tijd veranderd is. In het eerste gedeelte zijn de dierenverblijven nog vrij klein, later worden ze steeds wat groter. Op weg naar de panda’s is er al enorm veel te zien. Vooral aapjes vind ik erg leuk om naar te kijken. Ook de witte tijger en een witte panter zijn natuurlijk heel bijzonder. We hebben ze gezien maar erg veel beweging zat er niet in.

Eindelijk waren we dan bij de panda’s. Dat gedeelte is ingericht als China. De panda’s staan er om bekend dat ze lui zijn. Voor het foto’s maken is dat wel handig. Ze lagen goed in het zicht en we konden heel wat foto’s maken. Er zijn onlangs 2 panda baby’s geboren, die mogen 2 augustus naar buiten. Super leuk om te zien natuurlijk, al zal het dan wel erg druk zijn. Ook de rode panda’s zijn erg mooi om te zien. Die waren iets actiever.

Met de kabelbaan gingen we vervolgens naar de andere kant van het park waar de Dôme Equatorial is. Hierin is onder andere het grote aquarium met de lamentijnen (zeekoeien). Wat een enorme beesten zijn dat. De dôme is zo ingericht dat je voor het aquarium langs kunt lopen maar er zijn ook paden waar je van boven in het water kunt kijken. Erg leuk om zo op verschillende niveau’s de dieren te zien. Vooral wanneer ze zowel op het land als in het water leven. In dit gedeelte zitten ook leeuwenkop aapjes, die zien er heel erg schattig uit. Ze hebben inderdaad een leeuwenkoppie.

De volière Sud-Américaine is net geopend in 2023. Het is een gedeelte waar een heel groot net overheen zit. Het wandelpad is een soort avonturenpad: hangbruggen tussen huisjes op palen. Erg mooi aangelegd. De hoeveelheid verschillende vogels viel mij wat tegen. Maar de grote groep roze flamingo’s was prachtig. Van bovenaf heb je heel mooi zicht op deze schitterende vogels.

Inmiddels waren we aardig moe gewandeld en vonden we het tijd om de uitgang te zoeken. Maar dan wel via de volières met de papegaaien. Deze zitten in het oudste gedeelte van het park en hebben dan ook best kleine hokken. Niettemin zijn het toch prachtige vogels. Ik vind de blauwe ara’s een van de mooiste. En ook de toekan blijft een bijzondere vogel met z’n enorme snavel. Helaas was de batterij van m’n fotocamera toen leeg en kon ik alleen nog wat met de telefoon fotograferen.

Al met al hebben we een heerlijke dag gehad in de dierentuin.

Onderweg waren we door het stadje Saint Aignan gekomen. Het leek ons leuk om daar een terrasje te zoeken en nog even wat te drinken. In het stadje is een kerk en een kasteel en precies daar tussenin, op een plein met grote bomen vonden we een leuk terras. We bestelden een café gourmand en een café met gâteau en een champagne. Dat vonden we wel wat bijzonder, maar hé laten we eens gek doen. En wat was het lekker! De gourmand bestond uit 3 kleine gebakjes, een proeverijtje en de gâteau was een pavlova met aardbeien. De ober vertelde dat de kok de gebakjes allemaal zelf maakt. Al snel had hij ook door dat we Nederlands zijn en laat nu de kok ook een Nederlander zijn. Dus maakten we maar even kennis met hem. Het restaurant La Salamandre is de hele dag open, van ontbijt tot diner en is een bezoek meer dan waard!

Meer
nieuwsberichten

Chambord, kastelen in de buurt van Bed & Breakfast/Chambres d'hôtes Les hirondelles du moulin. Sassay. France. Frankrijk

Blois & Chambord

We gaan ontdekken welke steden en kastelen er in de buurt van ‘Les hirondelles du moulin’, Sassay te vinden zijn. Dit is deel 1! Vanmorgen

Lees meer »
Zoo Beauval dichtbij Chambres d'hôtes, Bed & Breakfast Les hirondelles du moulin, Sassay, France, Frankrijk

Zoo Beauval

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in deze buurt is de Zoo Beauval, vooral omdat ze er panda’s hebben. Dat willen we dan wel eens

Lees meer »