Search
Close this search box.

Over ons

Tijdens verschillende vakanties in de afgelopen jaren zeiden we tegen elkaar: ‘zullen we hier…?’

Het is er nu in Frankrijk van gekomen. We werden verliefd op de Loirestreek en sinds april 2023 zijn wij de trotse eigenaren van Les hirondelles du moulin.

Wie zijn wij?

Wij zijn Anja & Jeroen en vanaf april 2023 de trotse eigenaren van onze eigen bed & breakfast Les hirondelles du moulin.

Jeroen is werkzaam geweest als vestigingsmanager bij een schoonmaakbedrijf, franchisenemer in koffie en mede-eigenaar van een geweldige wijnwinkel in Haarlem. ‘Mijn liefde en enthousiasme voor eten & drinken wil ik graag met onze gasten delen’.
Anja is bij verschillende bedrijven werkzaam geweest als facility manager en enkele jaren geleden overgestapt naar het onderwijs. ‘Mijn creativiteit en liefde voor koken ga ik nu inzetten voor onze Franse chambres d’hôtes’.

Schuif aan bij de gezellige table d’hôtes (2024), dan genieten we samen van de opbrengst van onze moestuin. We kijken er naar uit om jullie te ontvangen in onze comfortabele bed & breakfast.

Chambres d'hôtes, Bed & Breakfast Les Hirondelles du moulin, France, Frankrijk, charmante B&B

Verhalen van onze bezoekers

Naam en historie

Les hirondelles du moulin heeft haar naam gekregen van de zwaluwen die elk jaar begin april terugkeren uit Afrika om zich te nestelen in één van de stallen. De jongen die uitvliegen krijgen vliegles op de court (binnenplaats) en in september verzamelen de zwaluwen zich in een grote groep om te vertrekken richting Afrika. De overlevering vertelt dat er een molen heeft gestaan op een heuvel tussen de wijnstokken.

In de 17e eeuw is de eerste woning gebouwd en zijn de eerste wijngaarden aangelegd. De colombier (duiventil) van de buurman, is het oudste nog intacte gebouw uit die tijd. In onze achtertuin is de waterput van het dorp in authentieke staat aanwezig. Tot 2014 hadden alle dorpsbewoners ‘recht van overpad’ omdat de waterput in onze tuin voorheen de watervoorziening van het hele dorp was!

Sinds 2018 is het oude wijndomein in gebruik als bed & breakfast. Van 2014 tot 2018 is er door de vorige Nederlandse eigenaren, stapje voor stapje hard gewerkt om het vervallen wijndomein te verbouwen tot wat het nu is. In de komende jaren zetten wij dit voort.

Les Hirondelles du Moulin | Rust, ruimte, natuur en vertoeven tussen de wijngaarden
Zwaluwen op het dak van chambres d'hôtes Les hirondelles du moulin, Sassay, Frankrijk
Les Hirondelles du Moulin | Rust, ruimte, natuur en vertoeven tussen de wijngaarden

Locatie en toekomstplannen

Sassay

Het dorp Sassay ligt in het Franse departement Loir-et-Cher, in de regio Centre-Val de Loire. Op veel plaatsnaamborden in Frankrijk vind je bloemen. Dit label beloont en waardeert het werk van de gemeenten voor de verbetering van de levenskwaliteit, het belang dat wordt gehecht aan de flora en de verfraaiing van de openbare ruimte. Bij andere plaatsen wordt met sterren aangegeven hoe goed je vanaf daar ‘s nachts sterren kan zien. Sassay heeft 4 sterren! Als de nacht valt verschijnen er sterren en planeten aan de hemel, die vanaf onze locatie heel goed te zien zijn. Met de sterrenkijker halen we deze oneindige ruimte dichterbij!

Contres

Contres is een grotere plaats op 2,5 km afstand van onze locatie. Daar zijn diverse restaurants, winkels en supermarkten te vinden. Makkelijk op de fiets te bereiken.

Toekomstplannen

Eerst gaan we aan de slag met; een plek voor enkele campers, het bouwen van een gîte en/of extra kamers en de oude wijnschuur is de perfecte plek voor een feest, bruiloft of een wijnproeverij. Daarnaast willen we mooie wijnen schenken, Jeroen is Vinoloog i.o. en heeft de laatste jaren een wijnwinkel gehad in Haarlem en neemt die kennis mee naar Frankrijk.

Geïnteresseerd?

Boek nu een kamer